Spørsmål

Svar

Hvordan kobler jeg Diabetesdagboka til Runkeeper?

Gå til “Innstillinger”-menyen, hvor du vil bli guidet gjennom prosessen med å koble appen opp til Runkeeper.

Hvordan får jeg tak i appen for Pebbleklokka?

Diabetesdagboka appen fungerer både som en selvstendig app, og også sammen med vår Android og iPhone app. For å laste den ned, åpner du “Pebble”-appen på din smarttelefon (eventuelt må du installere denne appen om du ikke har den enda). Fra denne appen, søker du etter “diabetes”, og appen Diabetesdagboka/Diabetes Diary vil vises. Gjerne les mere her: http://help.getpebble.com/customer/portal/articles/1701779-pebble-appstore  

Hvordan får jeg installert Diabetesdagboka appen?

For iPhone: last ned i Apples App Store.
For Android telefoner: last ned fra Google Play.

Kan jeg få appen utenfor Norge? (Når tid kommer den til andre land?)

Dessverre er appen foreløpig bare tilgjengelig i Norge, Tsjekkia og USA. Vår intensjon er å utgi den i resten av Europa. Hvis du ønsker å få beskjed om når den er klar, kan du følge oss på Facebook: https://www.facebook.com/Diabetesdagboka eller på appens hjemmeside: http://www.diabetesdagboka.no. Vi beklager også at uansett hvor mye vi ønsker å dele appen med deg utenfor disse landene, så kan vi på nåværende tidspunkt ikke gi ut .apk.

Hvor kan jeg kjøpe en Pebbleklokke, og hva er prisen?

Pebbleklokka koster rundt 1000 NOK. Gjerne les mere om det på følgende link: Pebble Bruksanvisning

Virker Dibetesdagboka på andre smartklokker enn Pebbleklokka?

På nåværende tidspunkt fungerer ikke Diabetesdagboka på andre smartklokker enn Pebbleklokka.

Hvordan kan jeg synkronisere data fra Diabetesdagboka på Pebbleklokke til smarttelefon?

Hvis du bruker Diabetesdagboka på Andriod og Pebble, så fungerer løsningen som følgende: all data som du registrerer på telefonen blir sendt til Pebbleklokka og motsatt. Registreringene du gjør på klokka blir lagret der helt til de er overført og har et minne på mange måneder av data. Data blir overført når klokka er nært nok telefonen (om lag 10 meter) og overføres via Bluetooth, vanligvis med det samme.

Er det mulig å synkroniseres data fra Diabetesdagboka mellom flere enheter?

For sikkerhetsgrunner har vi ikke enda en Cloud-løsning. Men dette under vurdering. Siden vi er et sykehus må vi være ekstra sikre på at løsningene vi utgir er sikre løsninger.

Hvordan importerer jeg data til Excel?

Gå til menyen (klikk på de tre prikkene under hverandre i høyre øverste hjørne på hovedsiden), velg så “Verktøy” og deretter “Send registreringer”. Du kan så velge hvordan dataene vil bli delt. Du vil nå kunne åpne filen i for eksempel Excel, og se på dine verdier, lage grafer, etc.

Hvordan overfører jeg data til en ny telefon?

Dette gjør du ved å eksportere databasen fra din gamle telefon til din nye telefon. Dette kan gjøres fra menyen, der du velger “verktøy” og så “send database”, for eksempel på e-post til deg selv.

Kan jeg få mine målinger registrert direkte fra måleren? Planlegger dere å støtte trådløs kommunikasjon med insulinpumper og blodsukkermålere?

Appen støtter trådløs overføring fra LifeScan OneTouch UltraEasy målere, men da må du kjøpe et Bluetooth adapter fra USA (PolyMap Polytel). Insulinpumper og andre blodsukkermålere er vanskelige på grunn av produsenter som ikke vil publisere kommunikasjonsprotokollene.

Kan jeg få Diabetesdagboka på en Windowstelefon?

Diabetesdagboka er foreløpig bare tilgjengelig for iPhone og Androidtelefoner.